cat-right

Flan de gorgonzola

 

 

 

INGREDIENTE:

  • 2 ouă (de 60 g)
  • suc de lămâie
  • 130 g lapte
  • 90 g brânză tip gorgonzola, cremoasă, bucăţi
  • 40 g făină, plus câtă mai e nevoie pentru tapetat formele
  • 200 g spanac proaspăt
  • ½ linguriţă sare
  • unt pentru uns formele
  • 500 g apă

RETETA:

  1. Poziţionaţi fluturele de amestecare.
  2. Separaţi ouăle şi puneţi albuşurile în bol, cu un strop de zeamă de lămâie: bateţi cca. 2 min. /viteza 3 şi jumătate, până când se întăresc. Transferaţi-le într-un castron şi lăsaţi-le să se răcească.
  3. Îndepărtaţi fluturele de amestecare.
  4. Puneţi în bol laptele, brânza, făina şi sarea, fierbeţi 3 min. şi 30 sec. /100º /viteza 2 şi jumătate. Lăsaţi să se răcească până când indicatorul de temperatură ajunge la 50º. Amestecaţi din când în când.
  5. Adăugaţi gălbenuşurile şi amestecaţi 30 sec. /viteza 4.
  6. Adăugaţi această compoziţie în castronul cu albuşurile bătute şi amestecaţi delicat cu spatula. Puneţi apoi compoziţia obţinută în 4 forme individuale unse cu unt şi tapetate cu făină. Dispuneţi-le în recipientul Varoma.
  7. Spălaţi bolul. Turnaţi apă în bol, poziţionaţi Varoma cu formele, fierbeţi 18 min. /Varoma /viteza1.
  8. Scoateţi flanurile din forme cu grijă şi serviţi imediat.

Recomandare: serviţi flanul cu frunze de salată verde. Folosiţi ouă la temperatura camerei pentru ca albuşurile să se întărească.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: