cat-right

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec

 

 

 

INGREDIENTE (pentru 2 litri de ciorba):

  • 1,8 g apa
  • 500 g carne de pui
  • 2 morcovi mici/medii
  • 1 telină mică
  • 1 ceapă
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita sare
  • 20 gr ulei
  • 50 gr orez
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 50 gr smântână
  • 1 lamâie
  • patrunjel

RETETA:

  1. Puneti in bol 1,8 l apa, 1 morcov, telina, ceapa, patrunjelul taiate mari, carnea, boabele de pipe si sarea. Gatiti 30 min / varoma, invers, treapta 1.
  2. Separati supa de pui, detasati carnea de oase (în caz că există) si apoi taiati-o pestisori.
  3. Puneti cel de-al doilea morcov in bol. Maruntiti 5 secunde, treapta 5. Adăugati uleiul si căliti morcovul 3min / 100 grade / invers / treapta 1. Adaugati supa, carnea , orezul si gătiti 20 min / 100 grade / invers / treapta 1.
  4. Intr-un bol  se bat bine galbenusurile cu laptele si apoi se adauga smantana. Se pun pe rand cateva polonice de supa fierbinte (5-6) peste acest amestec si se amesteca cu telul dupa fiecare polonic ca sa nu se “branzeasca” compozitia. Turnati totul in bol. Adaugati sucul de lamaie (puneti prima data sucul de la jumatate de lamaie si apoi verificati daca mai trebuie). Lăsati să fiarbă încă 10 min.
  5. Serviti cu pătrunjel tocat pe deasupra.
Share Button

Un răspuns la “Ciorba de pui a la grec”

  1. Santa spune:

    Prea multa apa.aveti grija.

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: