cat-right

Tocană cu mazăre

 

 

 

INGREDIENTE (pentru 4 persoane):

  • ½ ceapă
  • O tulpină de ţelină tăiată în bucăţi
  • 1 morcov în bucăţi
  • 40 g ulei de măsline extravirgin
  • Puţină făină
  • 600g carne de viţel pentru gulaş
  • 100 g vin alb sec
  • 200 g pulpă de roşii
  • Sare după gust
  • Puţin ardei iute
  • 300 g mazăre scursă

REŢETA:

  1. Tocaţi în bol ceapa, ţelina şi morcovul 5 sec/viteza 7. Daţi jos legumele de pe pereţii bolului cu ajutorul spatulei.
  2. Adăugaţi uleiul şi căliţi 3 min/100º / viteza 1.
  3. Daţi prin făină bucăţelele de carne şipuneţi-le în bol. Căliţi 5 min/100º/ invers/ viteza lingură. Adăugaţi vinul şi lăsaţi să se evapore 5 min/Varoma /invers/viteza lingura. 
  4. Adăugaţi roşiile, sarea, ardeii după gust şi gătiţi  20 min/100º/invers/viteza lingura.
  5. Adăugaţi mazărea şi sare după gust şi gătiţi pentru alte 20 min/100º/invers/viteza lingura.

Recomandare: Dacă doriţi, puteţi înlocui mazărea cu 400 g de cartofi tăiaţi cuburi pentru a găti tocană de cartofi.

Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie

  • Valoare energetică: kCal 94/ 340
  • Proteine 10,2 / 37 g
  • Lipide 3,3 / 12,1 g
  • Glucide 4,8 / 17,5 g
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: