cat-right

Focaccia cu ceapă

 

 

 

INGREDIENTE  (4 persoane):

Pentru aluat:

  • 600 g făină tip 000
  • 200 g apă
  • 100 g lapte călduţ
  • 50 g ulei de măsline extravirgin
  • 10 g zahăr
  • 1 cub drojdie de bere
  • 15 g sare

Pentru umplutură:

  • 50 g apă
  • 40 g ulei de măsline extravirgin
  • 10 g sare
  • 200 g ceapă (sau arpagic) curăţată şi tăiată felii subţiri.

REŢETA:

Prepararea aluatului:

  1. Puneţi în bol toate ingredientele pentru aluat, frământaţi 4 min. /capac închis/frământare.
  2. Întindeţi aluatul, ajutându-vă de mâini, în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt, înţepaţi din loc în loc cu dinţii unei furculiţe, acoperiţi şi lăsaţi să dospească aproximativ o oră.

Finisarea:

  1. Emulsionaţi apa, uleiul şi sarea 10 sec. viteza 4. Ungeţi uniform focaccia cu această emulsie. Deasupra distribuiţi ceapa tăiată felii şi coaceţi în cuptorul cald la 200º timp de 30 minute.

Variante:

  1. Cu cartofi: se poate adăuga la aluat un cartof fiert, în timpul frământării la viteză .
  2. Cu roşii cherry şi ierburi aromatice: se poate înlocui ceapa cu roşii cherry sau cu ierburi aromatice, după gust.
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: