cat-right

Tagliatelle cu ciuperci porcini

 

 

 

INGREDIENTE (4 portii):

  • 20 g frunze de pătrunjel proaspăt
  • 1 cătel de usturoi
  • 50 g ulei de măsline
  • 100 g ciuperci porcini, tăiate în felii sau 30 gr ciuperci porcini uscate, înmuiate în apă căldută pentru 20 min.
  • 1¼ lingurită de sare
  • 1200 g apă
  • 300 g paste (dure) de ex. tagliatelle
  • piper negru, proaspăt măcinat
  • parmesan, măcinat, după gust

RETETA:

  1. Puneti pătrunjelul în bolul de mixare și tocați 3 sec/viteza 7. Puneti deoparte 1 lingură de pătrunjel pe o farfurioară
  2. Adăugati usturoiul și 30 g ulei de măsline, căliti 3 min/varoma/viteza 1.
  3. Îndepărtati cătelul de usturoi din bolul de mixare, adăugati ciupercile porcini și ¼ lingurită de sare în bolul de mixare și gătiti 12 min/100°c/invers/viteza lingură. Transferați totul într-un vas separat și păstrati cald.
  4. Adăugați apa în bolul de mixare, aduceți la fierbere 10 min/100°C/invers/viteza 1.
  5. Adăugați pastele și 1 lingurită de sare și gătiti conform timpului indicat pe ambalajul pastelor/100°C/invers/viteza 1. Strecurati pastele în coșul de înnăbușire, apoi amestecati cu ciupercile porcini, 20 g ulei de măsline, pătrunjel tocat  și piper negru într-un bol. Serviti imediat cu parmesan presărat deasupra.

Recomandări: Savurati cu paste făcute în casă. 

Timp de preparare: 40 min

Timp de pregătire: 5 min

Valori calorice:

  • 1956 kJ/468 kcal / portie
  • 17 g proteine
  • 54 g carbohidrati
  •  20 g grasimi.
Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: