cat-right

Supă cremă de roşii

 

 

 

INGREDIENTE: (4 porţii)

  • 1 căţel de usturoi
  • 1    ceapă (50 g)
  • 30 g    unt
  • 700 g    roşii
  • 70 g    pulpă/pastă de roşii
  • 1 linguriţă    sare cu mirodenii
  • 1 linguriţă    zahăr
  • 1 lingură    condiment pentru  pizza
  • 500  ml    apă
  • 1 cubuleţ    fiertură de carne sau zarzavat
  • 100 g    Crème fraîche ( sau  smântână )
  • 2-4 fire    busuioc, tocat
  • 4  fire    pătrunjel, tocat

REŢETA:

  1. puneţi usturoiul şi ceapa în oală şi mărunţiţi 3 sec./treapta 5.
  2. adăugaţi untul şi înăbuşiţi 2 ½ min./Varoma/treapta 2.
  3. adăugaţi roşiile, pasta de roşii, sarea, zahărul şi condimentul pentru pizza şi mărunţiţi 5 sec./treapta 5.
  4. adăugaţi apa şi cubuleţul de fiertură şi gătiţi 10 min./100°/treapta 2.
  5. adăugaţi Crème fraîche/ smântâna, busuiocul şi pătrunjelul şi amestecaţi 30 sec./ treapta 8.

Observaţii:

  • dacă doriţi ca supa să fie mai groasă/densă, puteţi să adăugaţi 1-2 cartofi fierţi în coajă sau 2 linguri făină de orez. Cartofii fierţi pot fi adăugaţi în fiertură prin orificiul capacului, scurt înaintea terminării gătirii, apoi se piurează 20 sec./treapta 8. Făina de orez trebuie adăugată odată cu apa.

Valori nutritive pe porţie:

  • 806 kJ/192 kcal
  • grăsimi: 14 g
  • albumine: 4 g
  • carbohidraţi: 11 g
  • fibre: 2,6 g
  • colesterină: 40 mg

Variante: În loc de condiment pentru pizza puteţi folosi cimbru, maghiran şi oregano. Un gust ft. bun îl dă şi rozmarinul şi mărarul. Dacă aveţi mirodenii uscate, adăugaţi în total 1 lingură. Dacă mirodeniile sunt proaspete, atenţie la cantităţi, deoarece gustul este mai intens. În loc de Crème fraîche puteţi folosi şi 100 g smântână fermentată.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: