cat-right

Pâine cu seminţe de floarea soarelui

 

 

 

INGREDIENTE:

  • 250 g alac
  • 100 g   banane, în bucăţi mici
  • 250 g   făină (tip 550)
  • 200 g   seminţe de floarea soarelui
  • 1 ½ linguriţă   sare
  • 1 linguriţă  zahăr
  • 20 g   iaurt
  • 300 g   apă călduţă
  • 1 cubuleţ   drojdie (40 g)

REŢETA:

Puneţi alacul  în oală şi măcinaţi.

  1. 1 min./treapta 10
  2. adăugaţi banana şi mărunţiţi 5 sec./treapta 4
  3. adăugaţi celelalte ingrediente şi faceţi un aluat cu spatula,  ca. 2 min./treapta. Puneţi aluatul în tava de cozonac (ca. 30 cm) unsă, lăsaţi-l la crescut ca. 30 minute. Inainte de a da la copt, ungeţi cu apă şi presăraţi seminţe de floare soarelui, apoi coaceţi-l în cuptorul preîncălzit.

Valori nutritive:

  • total – 12532 kJ/2992 kcal
  • grăsimi: 114 g
  • albumine: 110 g
  • carbohidraţi: 389 g
  • fibre: 50,7 g
  • colesterină: 14 mg

Temperatura  de coacere: 200°

Durata de coacere: ca. 45 min.

Observaţii: Această pâine are un miez relativ umed şi rămâne mult timp proaspătă.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: