cat-right

Omletă cu cartofi

 

 

 

INGREDIENTE:

  • 200g cartofi, curăţaţi, tăiaţi cuburi
  • 6 ouă
  • 70 g smântână fermentată
  • 1 linguriţă de sare
  • 800 ml apă
  • 1 linguriţă frunze de ceapă verde, tăiate fin

REŢETA:

  1. Puneţi cartofii tăiaţi cuburi în coşuleţ, daţi deoparte, introduceţi tava în Varoma, tapetaţi-o cu hârtie de copt umezită bine şi apoi stoarsă, puneţi deoparte.
  2. Puneţi în bol ouăle şi smântâna, sare şi piper, amestecaţi 10 sec. /viteza 4. Turnaţi cu grijă compoziţia în tava Varoma. Spălaţi bolul.
  3. Turnaţi apă în bol. Poziţionaţi coşuleţul şi Varoma, fierbeţi 15 min. /Varoma /viteza 1.
  4. Întoarceţi omleta pe capacul Varoma. Îndepărtaţi cu grijă hârtia de copt şi puneţi din nou omleta în tavă prin alunecare. Coaceţi 5 min. /Varoma /viteza 2.
  5. Serviţi omleta cu cartofii fierţi deasupra. Presăraţi ceapă verde.

Recomandare: în loc de smântână fermentată, se poate folosi lapte semidegresat. Dacă preferaţi o omletă mai cremoasă, nu o mai întoarceţi la jumătatea timpului de coacere, lăsaţi-o doar 2 min. /Varoma /viteza 1 şi serviţi.

 

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: