cat-right

Gulaş

 

 

 

INGREDIENTE (6 porţii):

  • 1/2 lingură chimen
  • 3 căţei usturoi
  • 3 fire de pătrunjel proaspăt, doar frunze
  • 3 fire oregano
  • coaja de la 1 lămaie (1 x 3cm)
  • 450 g ceapă, tăiaaă în sferturi
  • 30 g ulei
  • 1000 g carne de vita gulaş (cuburi 3 x 3 cm)
  • 30 g piure de roşii
  • 10 g muştar
  • 1 lingură paprika dulce
  • 1 lingură paprika iute
  • 1 cub de concentrat de carne
  • 2 linguriţe de sare
  • 400 g apă
  • 500 g paste

REŢETA:

  1. Adăugaţi în bol chimenul şi măcinaţi 1 min/viteza 1o.
  2. Adăugaţi usturoiul, oregano şi coaja de lămâie, tocaţi 2 sec/viteza 8. Puneti deoparte într-un bol amestecul de condimente.
  3. Plasaţi ceapa în bolul de mixare, tocaţi 5 sec / viteza 5.
  4. Adăugaţi uleiul şi gătiţi 8 min/Varoma/invers/viteza 1.
  5. Adăugaţi carnea, piureul de roşii, muştarul, paprika dulce şi iute, concentratul de carne, 2 linguriţe de sare şi 400 g apă şi gătiţi 22 min/100 grade C / invers / viteza lingură.
  6. Adăugaţi amestecul de condimente şi gătiţi 60 min / 90 grade C / invers / viteza lingură. În timp ce gătiţi pregătiţi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, astfel încat să fie gata la aceeaşi oră ca şi  gulaşul.

Timp total de gătire: 1 oră 40 min

Timp de preparare: 15 min

Valori nutritive (per porţie):

  • proteine 46 g;
  • carbohidraţi 63 g;
  • grăsimi 17 g;
  • kJ 2476; kcal 592

Ponturi: Gulaşul se asociază bine cu pastele făcute în casă, cu găluştele sau piureul de cartofi. Păstraţi gulaşul rămas în frigider pentru a-l încălzi a doua zi. Sau pregătiţi gulaşul cu o zi înainte  şi încălziţi-l a doua zi în timp ce pregătiţi garnitura.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: