cat-right

Guacamole

 

 

 

INGREDIENTE (10 porţii):

  • 5 fire de coriandru proaspăt, doar frunzele
  • 100 g ceapă, tăiată în sferturi
  • 2 ardei iuţi (de iuțeală medie) proaspeți, tăiați în jumătăți, fără semințe
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 roșie
  • 450 g avocado bine făcut (2-3 buc.), decojit și fără sâmbure
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriță sare

REȚETA:

  1. Puneți coriandrul în bolul de mixare și mărunțiți 10 sec/viteza 3
  2. Adăugați ceapa, ardeii, usturoiul și roșia și mărunțiți 5 sec/viteza5. Transferați într-un bol și puneți deoparte.
  3. Puneţi avocado, sucul de lămâie și sarea în bolul de mixare și tocați 5 sec/viteza 5.
  4. Adăugați mixtura de ceapă-roșii, mixați 10 sec/viteza 3. Potriviți cu sare în funcție de gust, transferați într-un bol și depozitați la frigider până când îl serviți.

Recomandări:

  • Puneți sâmburele de avocado peste guacamole, în bol, pentru a preveni oxidarea.
  • Serviți ca sos cu azime sau nachos ca aperitiv sau ca sos pentru tortillas.
  • Mexicanii folosesc ardeii serrano, un ardeii verde de 4-6 cm lungime și groși cât un deget. În locul acestora puteți folosii ardei iute uscat 1/2 sau 1 linguriță, fulgi sau piper cayenne în funcție de gust.

Timp de preparare: 6 min

Timp de pregătire: 5 min

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: