cat-right

File de porc cu piure de ţelină

File de porc cu piure de ţelină

 

 

 

INGREDIENTE (pentru 4 persoane):

  • 700 g bulb de ţelină, în bucăţi mari
  • 600 ml apă
  • 1 cub condiment de zarzavat
  • 400 g filé de porc
  • 3 şalote (haşmă sau ceapă franţuzească)
  • 20 ml ulei
  • 50 g ţelină căpăţână, în fâşii fine
  • 100 g smântână fermentată
  • 1 linguriţă sare
  • ¼ linguriţă piper
  • 1 priză nucşoară

Sos cu capere şi lămâi:

  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţăcoajă de lămâie, în fâşii
  • 30 ml ulei
  • 60 g capere
  • 1 priză sare
  • 1 priză piper

REŢETA:

  1. puneţi ţelina în oală, mărunţiţi 3 sec./treapta 5 şi goliţi-o în coşul de înăbuşire.
  2. puneţi apa şi condimentul în oală, introduceţi coşul de înăbuşire şi închideţi oala.
  3. săraţi, piperaţi filéurile de porc şi aşezaţi-le în Varoma, montaţi-l şi gătiţi totul 25 min./ Varoma/treapta 1.
  4. înveliţi filéurile în folie de aluminiu, puneţi-le la cald şi goliţi oala robotului.
  5. puneţi şalotele în oală şi mărunţiţi-le 3 sec./treapta 5.
  6. adăugaţi uleiul şi înăbuşiţi 3 min./Varoma/treapta 2. Adăugaţi ţelina gătită şi mixaţi 12 sec./treapta 6.
  7. adăugaţi ţelina căpăţână, smântâna, sarea, piperul şi nucşoara, amestecaţi 5 sec./treapta 4 şi goliţi într-un castron.

Sos cu capere şi lămâi:

  • puneţi usturoiul în oală şi mărunţiţi 3 sec./treapta 5 .
  • adăugaţi celelalte ingrediente şi amestecaţi  20 sec.//treapta 2.
  • tăiaţi filéul de porc în felii, serviţi cu piuré de ţelina şi sos.

Valori nutritive: pe 100g / porţie

  • 1221 kJ/291 kcal
  • grăsimi: 18 g
  • albumine: 27 g
  • carbohidraţi: 7 g
  • fibre: 8 g
  • colesterină: 80 mg

 Observaţii: Se potrivesc foarte bine cu „Rösti” sau cartofi prăjiţi.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: