cat-right

Cremă bavareză cu mentă proaspătă

 

E vară! Ce poate fi mai bun decât o cremă uşoară şi răcoritoare cu fructe proaspete de sezon?

INGREDIENTE:

  • 500 g lapte;
  • 150 g zahăr;
  • 25 g foi de mentă proaspătă ;
  • 5  gălbenușuri de ou;
  • 12 g gelatină;
  • 250 g frişcă bătută;
  • fructe de sezon: zmeură, afine, mure, fragi, căpşuni, vişine, după gust.

PREPARARE:

În Thermomix TM 31, infuzaţi laptele cu jumătate din zahăr și foile de mentă timp de 10 minute la 90˚C, viteza 2. În acest timp, amestecaţi, într-un castron, gălbenușurile de ou cu zahărul rămas cu ajutorul unui tel.

Când infuzia în Thermomix TM 31 este completă, se mixează la modul turbo timp de 1 minut. Se toarnă această infuzie prin sită peste amestecul de gălbenușuri cu zahăr amestecând cu telul, apoi turnţi totul în Thermomix TM 31.

Se fierbe la 90˚C, timp de 6 minute, viteza 3. La termenul de fierbere, se adaugă gelatina și se mixeaza câteva secunde.

Se răcește crema într-un castron și se adaugă cu delicateţe frișca bătută.

Se toarnă în cupe şi se lasă la rece.

Prezentare:

Garnisiţi cupele cu fructe mici, cu un crocant și cu o frunză de mentă.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: