cat-right

Supă cremă de mazăre

 

 

 

INGREDIENTE (4 porţii):

  • 70 g ulei de măsline
  • 100 g ceapă
  • 100 g praz în bucăţi
  • 1 linguriţă sare
  • 400 g mazăre congelată
  • 500 g apa

REŢETA:

1. Se toarnă uleiul în bol şi se tastează 5 min/Varoma/viteza1.
2. Adăugaţi ceapa, prazul şi sarea.  Se toacă ingredientele 4 secunde/ viteza 4.
Cu spatula se adună ingredientele de pe vasul bolului, spre baza acestuia.
3. În continuare tastaţi 10 min/Varoma /viteza 2.
4. Se adaugă mazărea congelată şi se fierbe 7min/Varoma/viteza 2
5. Adăugaţi apa şi mai fierbeţi 5 min/Varoma/viteza 3.
6. Se aşteaptă 1 minut pentru a coborî un pic temperatura , apoi se tastează 3 min/viteza7.

Recomandări: Supa cremă se poate decora cu bacon rumenit, crocant. Mazărea congelată se poate înlocui cu mazăre proaspătă dar se pierde din culoare.

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: