INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
- 500 g mușchiuleț de porc
- 230 g prune uscate, fără sâmburi
- sare
- piper
- 130 g ceapă, tăiată în jumătăți
- 2 căței de usturoi
- condimente după gust sau 1 cub de concentrat de pui
- 2 lingurițe de pastă de roșii
- 600 g apă
- 500 g cartofi, decojiți, tăiați în bucăți
REȚETA pentru THERMOMIX:
- Folosind un cuțit ascuțit, cu lamă lungă, despicați un diametru de 4 cm pe toată lungimea mușchiulețului, prin mijlocul acestuia. Umpleți-l cu 200 g de prune uscate, sărați-l și piperați-l. Înfășurați-l strâns în folie de gătit, așezați-l în receptorul Varoma și puneți-l deoparte.
- Puneți în bol ceapa, usturoiul, concentratul de pui, 30 g prune uscate si pasta de roșii și mărunțiți 5 sec/viteza 5.
- Adăugați apa, inserați coșul de înnăbușire în care ați cântărit cartofii. Așezați Varoma în poziție, gătiți 45 de min/Varoma/viteza 1. Dați deoparte Varoma și coșul de înnăbușire. Asezonați sosul după gust, desfaceți ușor din folie mușchiulețul de porc și tăiați 8 felii. Serviți cu cartofi și sos.
Recomandări: Rugați-vă măcelarul să taie mușchiulețul de porc când îl achiziționați.
Timp de preparare: 1 oră
Timp de pregătire: 15 min
Valori nutriţionale:
- 1629 kJ/389 kcal / porție
- proteine 33 g
- carbohidrați 54 g
- grăsimi 3 g .
Lăsați un comentariu