cat-right

Rinită alergică

Sinonime şi denumiri similare: alergie la polen, reacţie de hipersensibilitate la polen, coriză de fân, polinoză.

Explicaţii: afecţiune alergică cu un răspuns excesiv al sistemului imunitar. Hipersensibilitate la polenul florilor, ierburilor, pomilor şi cerealelor. Simptome ca mâncărimi (eliberare crescută de histamină), senzaţie de arsură şi uscăciune a ochilor, strănut şi curgerea nasului.

Observaţie: persoanele care suferă de rinită persistentă, pot avea şi o alergie la polen sau intoleranţă la anumite produse alimentare.

Dr. Pronat recomandă administrarea preparatului REGULAT® în tratamentul rinitei alergice, astfel:

Administrare internă:

► 2 x 3 linguri zilnic înainte de mese. Administrare nazală a amestecului din 5 ml REGULAT® şi 15 ml soluţie salină izotonă, la fiecare 1⁄2 de oră se pulverizează 2 doze în fiecare nară – inspiraţi puternic.

► ungeţi cu vaselină mucoasele nazale (oferă un anumit grad de protecţie mucoasei nazale, atunci când pacientul iese afară). Polenul nu intră direct în contact cu mucoasele nazale.

► se recomandă efectuarea unor clisme cu 250 ml de ceai de muşeţel şi 20-30 ml de REGULAT®, pentru a atenua reacţia de hipersensibilitate a sistemului imunitar. Este posibil ca hiperactivitatea celulelor mastocitare („eliminarea de histamină“) să fie atenuată.

Administrare externă: comprese pe ochi cu amestec din apă şi REGULAT® diluat (2:1), de mai multe ori pe zi timp de 20 de minute.

Măsuri terapeutice:

► autovaccin din sânge propriu.

► în situaţii acute ajută de multe ori injecţii cu urină sterilă, ioni de cupru homeopatici (de exemplu cuprum metallicum D6).

Share Button

Lăsați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: